DELA
Foto: Rasmus Olin<07_Bildrubrik>NY I MLK Sean Bailey blir klubbens näste huvudtränare. Anställningen inleds på måndag.

Bailey ny huvudtränare för MLK

TENNIS. Andreas Nilsson var Mariehamns lawntennisklubbs ende heltidsanställde tränare för tre år sedan, men sedan inleddes satsningen som har fått MLK att växa.

Först togs en andretränare in i Gustaf Mattsson, som senare ersattes av Landon Moore.

Ingen ur ovanstående trio är kvar på Åland, men i höst har MLK:s organisation finslipats ytterligare med en klubbchef i Peter Forsström, en chefstränare i Ulf Svensson och en huvudtränare som inleder sin anställning på måndag: kanadensaren Sean Bailey.

– Vi har länge sökt efter en till tränare, men det har gått lite trögt. Därför är vi väldigt glada att vi får in en så duktig tränare som Sean. Nu kan vi börja erbjuda ännu fler vuxenkurser, säger Peter Forsström som tack vare Baileys ankomst kan fokusera mer på administrativt arbete framöver.

23-årige Sean Bailey är uppväxt i kanadensiska Winnipeg och har bland annat spelat collegetennis för Austin Peay State University i USA.

Efter sin examen har han jobbat som tennistränare i såväl Kanada som Frankrike, och dessutom hunnit med att spela två stycken turneringar på Futuretouren.

– Jag fick tipset om att MLK sökte ny tränare av Oskar Magnusson (Nya Ålands sportredaktör, reds. anm.) som gick på samma college som mig i USA, och på den vägen är det, säger Sean Bailey.

Johan Orre