DELA

Säsongen över för BK NGD

FÖRKVAL TILL DIVISION I
FBC Turku 6 (3,1,2)
BK NGD 1 (0,0,1)
Med två förluster tidigare under säsongen var NGD långtifrån favorittippat i gårdagens playoff-match borta mot Turku.
Och redan från start gjorde Åbolaget klart att man menade allvar i sin jakt på division I-status.
1–0 kom efter knappt sju minuters spel, 2–0-målet följde dryga halvminuten senare – och innan första perioden var över hade Turku en 3–0-ledning över NGD.
– Vi var inte riktigt på tårna i början och blev straffade direkt. Turku är ett bra lag med flera tekniska spelare som hela tiden utgjorde ett hot mot vår defensiv, säger Andreas Jansson.
Hans NGD lyckades stoppa blödningen något i mittakten då Turku bara gjorde ett mål, men tidigt i tredje small det igen.

Öström enda målskytt
– Dom får sitt 5–0-mål tjugo sekunder in i tredje perioden och då är det riktigt tungt. Men sen kom vår reducering en halvminut senare genom Jennifer Öström och då hoppades man ju lite i alla fall med tanke på att det återstod nästan tjugo minuters spel.
Men drömmarna om en supervändning kom av sig definitivt halvvägs in i slutperioden när Turku skickade in 6–1 som också blev slutresultatet och det som tog laget vidare till kvalseriespel om en plats i division I, medan NGD har spelat färdigt för den här säsongen.
Laget får slicka såren under de två veckor av träning som återstår, och överväga hur satsningen ska se ut till hösten.
– Vi får höra vad tjejerna säger. Ska vi satsa mot att försöka stiga en division till nästa år så bör vi dra i gång försäsongsträningen tidigare än vi brukar, och helst ska vi också få in fler spelare i truppen. Att ha 15–16 spelare på pappret räcker inte då, helst ska vi ha tjugo spelare på träning, avslutar Andreas Jansson.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax