DELA

Sandvik är årtiondets bänkpressare

KRAFTSPORT. Kenneth ”Kenta” Sandvik har blivit framröstad till årtiondets bästa bänkpressare på en av internets största styrkelyftsidor www.powerliftingwatch.com.
– Det är väldigt ärofyllt förstås, speciellt eftersom det rör sig om lyftare från hela världen och om en tioårsperiod. Det är många som har uträttat mycket på den tiden, säger Sandvik till Nyan.
Det var 15 lyftare nominerade, vad säger du om konkurrensen?
– Det var lyftare från många olika förbund. Bara i USA finns ju runt trettio olika förbund och många av dem är väldigt dopingliberala. Vårt förbund IPF har hårda regler mot doping men från vårt förbund var det bara fem eller sex lyftare nominerade. Eftersom hemsidan som ordnade omröstningen är amerikansk och de har en lite annan syn på doping än vi så hade de förstås tagit med lyftare även från andra förbund och just med tanke på det var det kanske lite extra roligt att man fick knäppa de killarna på näsan.
Hur rankar du utmärkelsen mot andra meriter du har?
– Eftersom det är en omröstning och något man inte själv kan påverka så väger den förstås inte lika tungt som mina andra meriter. Men visst är det ganska ärofyllt ändå och lite stolt är jag nog.
Sandvik fick 27 procent (527 stycken) av rösterna. Ryan Kennely från USA blev tvåa med 26 procent av rösterna och Marcus Hirvonen blev trea med 14 procent av rösterna. (ml)