DELA

Tung ÅGK-dag i Finnish Open

GOLF. Inte heller andra dagens spel blev blev någon åländsk succé.

Sebastian Cronholm föll igenom och Jonas Haglund upprepade sin 75-runda.

– Extra tungt att inte klara cutten när man spelar på hemmaplan, säger Haglund.
Sju spelare från Ålands golfklubb finns med i stortävling Finnish Open som ingår i Nordic League och avgörs på Kungsbanan i dagarna tre.

Juniorduon Erik Branér och Hampus Nordin fanns med för att se och lära, medan trion Sebastian Cronholm, Jonathan Mörn och Nicholas Blomqvist saknade NL-rutin sedan tidigare.

På förhand fanns de största hemmahoppen i Jonas Haglund och Sebastian Lindman, men i stället var den Sebastian Cronholms som spelade bäst av ålänningarna under onsdagens öppningsruna med två slag under par och en delad 13:e plats. Under torsdagen lyckades emellertid inte Cronholm leva upp till vad den fina förstarundan lovade och noterade en 78-runda och total fyra slag över par efter två dagar. Trots det var 26-åringen bara ett slag från cutgränsen.

Sebastian Lindman gick tre slag över par i går och slutade därmed på +5 efter två dagars spel.

Jonas Haglund gick återigen på tre över par och landade på 150 slag totalt (+6), tre från att klara cutten.

Länge stod det åländska hoppet till Jonathan Mörn som sköt en 74-runda i onsdag. Mörn fick en fin start med birdie på tredje hålet, men åkte sedan på en dubbelbogey på hål åtta. Till slut kunde ÅGK:aren notera en 76-runda och missad cut. Nicholas Blomqvist gick arton slag över par över två rundor och slutade långt bak i fältet. Juniorerna Erik Branér och Hampus Nordin noterades båda för +22 i Finnish Open där 61 spelare klarade cutten och får spela dagens sistarunda där Jesper Lerchedahl är mannen att slå.

Dansken står på sju slag under par inför slutrundan.

Läs mer i fredagens Nyan