DELA

Salmén mot Europatouren

GOLF. Efter två år som proffs och spel på bland annat SAS Masters Tour kvalar Anna-Karin Salmén i januari för spel på Europatouren.
Under två veckor i januari i spanska La Manga kvalar upp till 250 spelare från hela världen om cirka 25 platser på Europatouren. En av dem är Anna-Karin Salmén från Ålands golfklubb.
– Det är två intensiva veckor och det är svårt att veta nu hur bra jag kommer att spela då. Men jag skulle aldrig ställa upp om jag inte trodde att jag hade en chans att ta mig till Europatouren, säger Anna-Karin Salmén.


Bra känsla
Under två år har hon spelat på SAS Masters Tour (tidigare Telia Tour) men känner sig nu redo för att avancemang.
Hon menar att trots att hon inte är nöjd med resultaten i år så har känslan varit bra.
– Spelet har känts bra hela säsongen och resultaten släpper nog någon gång. Jag måste ju tro på mig själv. Annars är det inget speciellt som fått mig att fatta det här beslutet, utan snarare så att när jag bestämde mig för två år sedan att satsa på proffsspel så har det funnits med hela tiden att jag vill spela på Europatouren, säger hon.
Europatouren, eller Ladies European Tour (LET) som den heter internationellt, är namnet på damernas professionella tour av golftävlingar som arrangeras i Europa, Australien och Asien. Tävlingar som ingår är bland annat Evian Masters och majorn British Open.
Bara den amerikanska LPGA-touren (Ladies Professional Golfers Association) är större.Fotnot:
Se Sportmagasinet i Åland 24 som denna vecka gästas av just Anna-Karin Salmén.