Sicken kämpaseger – IFK kvar ovanför strecket

FOTBOLL. Tack vare en sällan skådad kämpainsats kunde IFK Mariehamn bärga tre – extremt viktiga – poäng hemma mot SJK.
– Såna här dagar njuter man av att vara lagkapten, säger IFK:s Kristian Kojola och ler brett.

Hemmalaget gjorde matchens enda mål i den 19:e minuten, på straff. Det efter att anfallaren Simon Silverholt gjorts ner minuten före. Målskytt var Amin Nazari.
SJK var spelmässigt bättre i den första halvleken utan att på något sätt glänsa.
Men till andra halvlek skulle gästerna ta över ännu mer. Betydligt mer.
För bara sex minuter efter paus drog IFK-mittbacken Philip Mantilla nämligen på sig ett rött kort, efter att ha stört SJK:s Artistote Mboma i en frilägessituation.
SJK intensifierade jakten på en kvittering och sista kvarten belägrade man i princip IFK:s straffområde.
Men grönvitt stod pall och inkasserade slutligen tre extremt viktiga poäng.
Bästa kvitteringsmöjligheten fick nämnda Aristote Mboma med minuten kvar av ordinarie tid. Avslutet från nära håll men IFK-målvakten Igor Levchenko med en superb reflexräddning.
IFK:s lagkapten, Kristian Kojola, hyllar laginsatsen samtidigt som han också riktar ett stort tack till de 1 514 personerna i publiken.
– Vilken känsla, säger han och fortsätter:
– Såna här dagar njuter man av att vara lagkapten. Jag fick så mycket energi av mina lagkamrater och av publiken. Det var helt fantastiskt.
I och med resultatet ligger IFK kvar som tia i Veikkausligan, en poäng före nästjumbon TPS – som i sin tur vann Åboderbyt mot FC Inter med 1–0.