Tredje raka ligacupförlusten för IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamn tog emot Inter i Eckeröhallen under måndagskvällen i ligacupens tredje omgång. Gästerna var vassast inledningsvis, med god hjälp av hemmalaget. Amos Ekhalies blindpassning snappades upp av Inters Guy Gnabouyou som iskallt chippade in 1–0 bakom Walter Viitala redan i den fjärde minuten.

Viitala tog revansch på Gnabouyou drygt tio minuter senare när han räddade fransmannens hörnnick från nära håll.

IFK jämnade ut spelet efter hand, även om chanserna stannade vid en nickskarv av Aleksei Kangaskolkka och ett halvvolleyskott över av Ekhalie.

Med fem minuter kvar såg de 395 i publiken Josef Ibrahim ordna fram två chanser inom loppet av en minut, först med ett högerskott strax utanför, sedan när han tråcklade sig fram längs högerkanten och sköt över med vänstern från snäv vinkel.

Andra halvleks inledning innehöll fler klara målchanser än vad som skapades före paus.

Inbytte jättelöftet Benjamin Källman, 17, såg ut att utöka Åbolagets ledning efter en minut, men Tommy Wirtanen räddade på mållinjen. Minuten senare kom nästa Interchans, men Källman och lagkamraten Juho Salminen sparkade ihop och chansen gick om intet. I den 52:a minuten hittade Diego Assis en friställd Aleksei Kangaskolkka, men en fotparad från Henrik Moisander kom i vägen för kvitteringen.

I stället kunde IFK fortsätta sin kvitteringsjakt, men det blev ännu ett fruktlöst försök då Grönvitt inkasserade sin tredje raka 0–1-förlust i ligacupen.