Bragden i Helsingfors – IFK klart för playoff-final

FOTBOLL. IFK Mariehamn är vidare till playoff-final efter att ha besegrat HJK på bortaplan.
Stor matchhjälte blev mittbacken Rick Ketting då han skickade in 2-1 med tio minuter kvar av förlängningen.

Det såg länge ut som att IFK skulle notera en ny förlust borta mot fjolårsmästaren HJK. Mittfältaren William Parra gav nämligen hemmalaget ledningen tidigt i matchen, på ett distansskott som letade sig ribba in.
Men IFK gav inte upp och krigade sig tillbaka. Kvitteringen skulle komma och det i den andra halvleken, efter att HJK-mittbacken Faith Obilor nickat in ett självmål från nära håll – då han gick upp i höjdduell med IFK-anfallaren Aristote Mboma.
Ställningen var 1-1 vid fulltid varpå förlängning tog vid. Där var det först ytterst nära att HJK skulle ta ledningen när Evans Mensah nickade i ribban i den 100:e minuten. Tio minuter senare blev det istället 2-1 till IFK sedan mittbacken Rick Ketting skickat in bollen i nät i samband med en hörnsekvens.
Segern innebär att IFK nu ställs mot FC Honka i playoff-final. Den spelas genom ett dubbelmöte, med matcher inkommande onsdag och söndag. Vinnaren där premieras med en plats i nästa års Europa League-kval.