DELA

Ribeiro vill skriva IFK-historia

FOTBOLL. Bernardo Ribeiro har en klausul i sitt korttidskontrakt som gör att IFK kan avbryta det inom två veckor. Efter debuten i går är dock brassen säker på att stanna.
– Jag tror att jag skickade en bra signal till klubben med min insats, säger han efter 2-0-segern mot TPS.


Övergången blev klar på förmiddagen.
På kvällen spelade sedan Bernardo Ribeiro 90 minuter för IFK Mariehamn när laget vann mot TPS med 2-0 och tog sin första ligaseger sedan den 24 juni.
– Det kändes okej. Jag har inte spelat en match på tre månader, men jag har kommit in i laget bra under min vecka här och det måste jag tacka spelarna, ledningen och Peter (Mattsson, klubbdirektör, reds. anm.) för. Jag har känt mig välkommen, säger Bernardo Ribeiro.
Senast han spelade ligafotboll var med Newcastle Jets i den australiensiska högstaligan för tre månader sedan.
Men med hjälp av en personlig tränare har han hållit fysiken i skick hemma i Rio de Janeiro.
– Jag lärde känna Enrique Miguel när jag spelade i Catania. Han är i Brasilien ganska ofta, så då passade det att han körde lite fys med mig. Han har jobbat med både Roberto Baggio och Pep Guardiola så han vet vad han gör, säger Riberio som blir skydlig Miguel mer pengar efter succéstarten i IFK.
– Han sa att jag skulle betala extra om vi vinner (skratt).
Frågan är hur långvarig den 23-årige offensive mittfältaren blir i IFK Mariehamn.
En klausul i hans korttidskontrakt gör att IFK kan välja att avsluta avtalet inom två veckor.
– Jag har skrivit på för att stanna till den 31 oktober. Men jag ser mig gärna längre än så här. Jag vill skriva historia i IFK, säger Bernardo Ribeiro.


Oskar Magnusson