DELA

Rekordstort startfält i folkracecupen

MOTORSPORT. Hela 45 förare har anmält sig till säsongspremiären i folkracecupen. Många nya ansikten finns med för att utmana fjolårssegraren Leif Ask.
– Jag tar ingenting för givet, säger han.
Ett rekordstort startfält är anmält till säsongens första folkracetävling i Lemland Vessingsboda. 40 stycken är ålänningar, fem stycken är svenskar från klubben MK Orion.
– I år är fem, sex juniorer helt nya medan sju, åtta av juniorerna gått upp i seniorklassen. Totalt tävlar elva juniorer och resten seniorer, säger Leif Ask.
Han är glad över den ökande tillväxten inom sporten.
– Det är så många av oss som börjar bli gamla gubbar. Men bröder, systrar, far och son, hela familjer tävlar. Det är jätteroligt, säger han.

Hungriga juniorer
Man får förmoda att många av deltagarna har som mål att utmana just Leif Ask. Han vann den åländska cupen i fjol, för sjätte gången.
– Jag har inga förväntningar på årets säsong utan tar det som det kommer. Jag var faktiskt i valet och kvalet om jag alls skulle köra premiären, men bestämde mig för att göra det. Konkurrensen blir hårdare och hårdare med alla hungriga juniorer. Så jag säger som jag brukar: vi ser hur det har gått när säsongen är slut, säger Ask.
Förra helgen kördes debutanttävlingar på banan. Därmed vet man att den är i skick tills i morgon.
– Banan var helt perfekt i söndags, vi hade till och med kunnat ha vår premiär då. Det trodde jag inte, när jag på torsdagen innan var dit och det såg ut som ett badhus. Men allt torkade upp på tre dagar. Det ser riktigt bra ut, vi har byggt ett nytt torn och ser fram emot tävlingen, säger Leif Ask.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax