DELA
Foto: Claes HellströmFLYGER FRAM Anni Nylund tävlade visserligen inte på 60 meter häck den gångna helgen, men bilden illustrerar väl hur JIK-tjejen flyger fram i resultatlistorna.

Rekordbra, Anni!

FRIIDROTT. Arton IF Åland-friidrottare ställde upp i Hammarbyspelen.

En tog med sig ett guld hem.

– Och det var med mersmak, säger tränaren Frank Ottesen om Anni Nylunds längdhoppssuccé.
IF Åland fanns på plats med en stor trupp i Sätrahallen i helgen.

 

Inomhussäsongens största tävling för Frank Ottesens och Benita Gustafssons adepter såg hela 47 IF Åland-starter under de tre dagarna i Stockholm.

Förutom en mängd personbästanoteringar för flera av friidrottarna sticker Anni Nylunds insatser ut. Den mångsidiga JIK:aren tävlade i tre olika grenar i F14-klassen den gångna helgen, och fick till en riktig fullträff i längdhoppstävlingen i söndags.

Startfältet rymde hela 44 hoppare (bland andra Nylunds klubbkompisar Elsa Andersson, 18:e på 4.15, och Eleonora von Wetter-Rosenthal, 28:a på 3.98) och Anni Nylund nådde längst av dem alla med ett bästahopp om 4.96.

Kunde varit längre

Nytt personbästa – med mersmak.

– Vi pratade om att Anni skulle försöka få mer höjd i sina hopp, att hon skulle få ett tydligare avstamp. Och jag tror inte hon riktigt var van med att ha sån höjd för i landningen fick hon inte riktigt med hela överkroppen fram och gjorde ett nedslag med ryggen. Hade hon inte gjort det hade hoppet varit 10-15 centimeter längre, men det är ändå en fantastiskt fin insats, säger Anni Nylunds tränare Frank Ottesen.

 

Fotnot: Resultaten i sin helhet hittar ni på: www.trackandfield.se/resultat/2016/160212.htm

Läs mer i tisdagens Nyan