DELA

Publikmagneten: pannkakor

VOLLEYBOLL. Här är Jomala volleys grepp för att locka publik: pannkakor.
Lockar dam- och herrlaget över 200 personer till helgens matcher bjuds åskådarna på mat.
– Det blir en rolig utmaning, säger JIK-tränaren Sebastien Bougeatre.
Jomalas volleybolldamer och herrar har inlett säsongen tungt i division I respektive Superettan.
I helgen jagar båda lagen sina första segrar för säsongen; herrarna mot Bromma på lördag, damerna mot Stockholms Vingars C-lag på söndag. För att locka publik till matcherna i Vikingahallen tar nu klubben ett okonventionellt grepp och utmanar de presumtiva åskådarna: kommer det över 200 åskådare sammanlagt på de båda matcherna bjuds publiken på pannkakor under nästa hemmaomgång, helgen den 23–24 november.


”Kommer inte undan”
– Det handlar inte så mycket om maten kanske, utan om att hitta sätt och roliga utmaningar för publiken. Jag har pratat med både styrelsen och spelarna och de har varit väldigt positivt inställda till det här, säger JIK:s tränare Sebastien Bougeatre.
– Vi är ett tjugotal spelare totalt i de två lagen och gör alla 20–25 pannkakor var är vi ju uppe i en femhundra stycken, så det borde inte bli några probelm (skratt).
Belgien är välkänt för sina våfflor. Blir dina pannkakor lika vassa?
– Jag hoppas det, att jag ska få till några saftiga pannkakor. Jag kommer inte undan om det blir över 200 åskådare på matcherna, även tränaren måste bidra i så fall (skratt).
Att få i gång en större interaktion mellan spelare och supportrar tror Sebastien Bougeatre är viktigt för att bygga upp en starkare volleybollkultur på Åland.
– Det handlar inte bara om att locka fler personer till matcherna på kort sikt, utan att skapa ett intresse för sporten som kan hålla i sig. Jag skulle gärna vilja att våra matcher var mer av en fest än vad de är; här och i Sverige så åker spelarna och supportrarna hem direkt efter matcherna. Helst skulle man kunna träffas och prata efter att matcherna är färdigspelade, för idrotten är ju en social grej också, säger Bougeatre som lovar fler utmaningar framöver.
– Då kommer det inte att handla om pannkakor. Men tanken är att vi ska utmana publiken vid varje hemmamatch och når vi vårt uppsatta mål ska vi göra något för dem i gengäld.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax