DELA
Foto: Erkki Santamala80-PROCENTIGA Kajsa Eriksson var inte helt nöjd med sitt dressyrprogram tillsammans med hästen Aramis. Men 80 procent och 201 poäng var trots allt söndagens bästa resultat i LD-klassen.

Populär nybörjartävling när ridskoleelever satte punkt

RIDSPORT. Hopp och dressyr rundade av säsongen för Sleipners ridskoleelever.

Ett femtiotal starter genomfördes i den populära nybörjartävlingen.

– Kul att få testa på hur det är på en tävlingsplats med publik, säger Kajsa Eriksson.
Ridklubben Sleipner ordnade i söndags tävlingar i både hopp och dressyr på Espholm i södra Mariehamn. Målgruppen var de allra yngsta ridskoleeleverna och de som knappt har tävlat tidigare. Men tävlingen var även öppen för privatryttare utan koppling till Sleipner, och även de mer erfarna ryttarna fick chansen att testa oprövade unghästar i tävlingssammanhang.

Fokus låg således på att få ungdomar att våga prova på, snarare än att blint stirra på resultaten. Så kallade clear round-klasser gör i princip alla deltagare till vinnare; åtminstone de som är felfria i hopp och godkända i dressyr.

Det ledde till att många tog chansen att testa sina kunskaper i en långtifrån gravallvarlig stävlingsmiljö, och sammantaget genomfördes ett femtiotal starter under dagen.

Åttaåringen Aramis

Av dessa stod Kajsa Eriksson för två stycken; hon tävlade i såväl hopp som i dressyr tillsammans med åttaårige hästen Aramis.

– Jag har ridit dressyr ganska länge och när det fanns en tävling på hemmaplan fick jag lust att testa på att tävla, säger 14-åriga Kajsa Eriksson.

 

Läs mer i tisdagens Nyan.