DELA

Platt fall för Våsc


INNEBANDY. Våsc såg ut att gå mot en seger i lördagens match, men med mindre än två minuter kvar satte gästerna in målet som gjorde att ålänningarna stod helt utan poäng.
Ett starkt pressat Våsc, i alarmerande behov av poäng för att undvika kval eller nedflyttning, kallade in Dennis Isaksson, Johan Ekstrand och David Holmberg till helgens match mot SC Hextall.
– De rutinerade spelarna är med för att prestera och hänga några kassar. Problemet är att Hextall gjort det samma, säger tränaren Johan de Mander.
Ålänningarna inledde starkast. Dennis Isaksson satte efter ett fint passningsspel in 1–0 redan efter knappt fem minuter. I slutet på första perioden fyllde Kim Mattsson på med 2–0 genom ett snyggt dragskott från höger. När andra perioden bara var sju sekunder gammal kunde Isaksson sätta in 3–0 från vänsterkanten efter passning av Ekstrand.
En komfortabel ledning, men SC Hextall – i lika stort behov av poäng – ville annat. Trots att Mikael Andersson i målet var alert och gjorde flera snygga ingripanden, hade han inte mycket att göra vid reduceringen 3–1 i början på andra perioden när ett backhandslyft, föranlett av kaos i målslottet, letade sig i målet. 3–2 kom efter en felpassning i det egna laget efter 24 minuter spelade och bara 16 sekunder senare kom kvitteringen 3–3 på en målvaktsretur.

Egna misstag
Den tredje perioden slogs tempot av något eftersom båda lag bevakade sin enpoängare med en försiktig jakt på seger. Dessvärre, ur hemmalagets syn sett, var det Hextall som fick anledning att rusa jublande in på planen när man med mindre än två minuter kvar av matchen satte segermålet. Trots att Våsc tog ut målvakten pressade man förgäves i anfallszon.
– Vi började jäkligt bra, men sedan började vi slarva en del och det straffade sig. De hade lite tur på sina mål, eller snarare skapade de lägen på våra misstag, säger de Mander.
Den rutinerade inkallade trion fortsätter spela i Våscs matchtröja under säsongen.
– Vi måste vinna resterande matcher nu. Kanske har vi råd med ytterligare en förlust, men det beror helt på hur de andra lagen spelar. Så det är vinst som gäller.
Varför vill ni vara kvar i division III?
– Juniorerna i det här laget har utvecklats extremt den här säsongen och det är dumt att halka ner i fyran när vi ser vad de kan prestera. Jag är helt säker på att vi håller bättre för trean nästa säsong, om man ser till den utveckling som skett sedan första matchen i höstas.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax