DELA

”Pirkka” ger sig ut på banan igen

BILSPORT. Efter ett tvåårigt tävlingsuppehåll ger sig nu ålänningen John ”Pirkka” Karlsson ut på banan igen. I helgen körs årets första deltävling i norska mästerskapen i rallycross. ”Pirkka” ställer sig på startlinjen med en helt ny bil.
– Det gick så bra senast jag körde så nu vill jag prova på det igen, säger Karlsson.

2008 slutade John ”Pirkka” Karlsson tvåa i norska mästerskapen i rallycross. Efter det har ålänningen haft ett tävlingsuppehåll men i helgen är det dags igen.
– Jag vill dels köra igen för att det gick så bra senast och så ville jag bygga en egen bil. Jag är väl övernormalt motorintresserad, säger Karlsson och skrattar när Nyan når honom under sitt ordinarie arbete som maskinförare i Norge.

Karlsson har tillbringat de tio senaste åren i landet och bor på ön Asköy utanför Bergen. 2007 testade han på NM-serien för första gången och körde alltså även 2008. Därefter satte ekonomin stopp och satsningen låg nere. Nu har Karlsson byggt en egen bil, en Mazda RX8, som nu står klar till helgens premiär.
– Det har varit en kamp mot klockan den senaste tiden för att få bilen klar, jag har hållit på med den i ett år. Prestationen i helgen är egentligen inte så viktig, det kommer säkert vara en del barnsjukdomar på bilen. Främst ville jag ställa upp i helgen för att den körs på min hemmabana så jag vill visa upp den för sponsorerna.

Läs mer inför Karlssons premiärkörning i papperstidningen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax