DELA

”Perfekt avslutning”

DRAGRACING.  Mikael ”Micke” Holmström var en av sex ålänningar som kom till start på Kjula Dragway utanför Eskilstuna den gångna helgen. Tävlingen ”Slight return” gäller som säsongsavslutning, och efter den delades även priserna för Pistonhead Open ut.

Holmström slutade tvåa i cupen, efter att hans chanser att avancera i totalställningen regnat bort häromveckan. Och i helgen blev det en ny andraplats för ålänningen i 4 to 6-klassen, både i kvalet och efter elimineringsrundorna – och ett nytt personbästa.

– Ja, 7,14 sekunder på 402-metersbana med en toppfart på 311 kilometer i timmen. Äntligen fick vi det att lossna efter alla motorproblem tidigare i år.

Även Bosse Nylund och Kim Hilander höll sig väl framme i kvalomgången i helgen. Nylund var kvaletta i Stock/Super Stock-klassen men körde för fort (så kallat ”break-out”) i första elimineringsrundan och slogs ut. Hilander blev kvaletta i Pro X-treme Bike men fick ge sig i finalen.

Jan Fredriksson blev kvalfemma i Street-klassen men åkte ut i andra rundan mot slutsegraren Peter Almqvist. Jack Sundström fick testa på att kvala in på så kallat ”dial” i helgen (en förares idealtid), i stället för reaktionstid som är kutym i Junior Dragster. Efter sjätteplatsen i kvalet gick han vidare från första utslagsrundan innan det blev rödlykta och uttåg i den andra.

Ida Zetterström körde utom tävlan i helgen i ett så kallat ”Test & Tune MC Weekend” med sin nya Suzuki Hayabusa.

Oskar Magnusson

Läs mer i onsdagens Nyan