På väg att ge upp – då vände Byman

TENNIS. Vid underläge 0–1 i set och med tre raka gameförluster i det andra gav Otto Byman upp mentalt.
Sedan släppte allt för 14-åringen som vände och vann i region Mitts mästerskapsfinal.
– Jag var arg men lyckades ändå komma tillbaka, säger Byman.
I våras blev Otto Byman inomhusmästare för region Mitt (Uppland, Dalarna, Västmanland och Gästrikland) i P16-klassen.
I helgen skulle 14-åringen lägga en utomhustitel till samlingen, och på vägen fram till finalen i Västerås imponerade ålänningen i turneringen som förlades inomhus på grund av ett häftigt regnväder.
I kvartsfinalen svepte Otto Byman Alessandro Gerbino från Borlänge av banan med 6–0, 6–0. En motståndare som Byman tidigare besegrat med 6–3, 6–3. Semifinalen mot västeråsaren Jacob Linjestrand blev också den ensidig då Byman ånyo vann i raka set (6–2, 6–1).

Vände mot Klemetz
– Det blev stora siffror, men egentligen är båda två bra spelare. Men jag kände mig i riktigt bra form och spelade väldigt bra tennis, säger Otto Byman.
Det var först i final som saker och ting började att gå emot MLK:aren, som representerar Upsala TK vid tävlingar i Sverige. Mot sin gamle antagonist Samuel Klemetz från Falun tappade Otto Byman första set (3–6) och hamnade i underläge 0–3 i det andra.
– Då gick jag och fyllde på vatten. Jag var ganska arg men tänkte lite att allt är möjligt. Att jag skulle börja spela ut, och då släppte det, säger Otto Byman.
Han tog två snabba game och kände att han var tillbaka i matchen, och när setet var över stod han som vinnare med 6–4. Skiljeset gick av bara farten och Byman vann både det med 6–2 och turneringen.