DELA

Orgill stannar i IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamn har börjat att säkra upp spelare inför nästa säsong.
Anfallaren Dever Orgill har förlängt sitt kontrakt med klubben.
Jamaicanen Dever Orgill har hunnit med att sätta ett rejält avtryck i den finska ligafotbollen, trots att de knappa två säsongerna han spelat för IFK Mariehamn har kantats av skador.
I fjol var han i topp i skytteligan innan den allvarliga knäskada han ådrog sig i en Europa League-match förstörde resten av säsongen. Men hans insatser fram till juli månad räckte åtminstone till att få titeln som Årets anfallare i IFK.
Den här säsongen har han kämpat sig tillbaka till fotbollsplanen, bara för att råka ut för ny skador.
I comebackmatchen mot Jaro i juni gjorde 24-åringen mål direkt, men tvingades lämna planen efter att ha fått en smäll mot huvudet. Och mot Honka i början av augusti var det dags igen då Orgill tacklades i slutskedet av matchen och tvingades halta av med ett brutet ben i foten. Förväntad konvalescensperiod är sex till åtta veckor, vilket gör att lagledningen hoppas att kunna se Dever Orgill spela igen i slutet av den här säsongen.


Tillbaka i slutskedet
Nästkommande säsong lär de grönvita fansen få se mer av den kvicke anfallaren, förutsatt att han slipper gå skadad.
Dever Orgill har nämligen kommit överens om en kontraktsförlängning med IFK Mariehamn, som sträcker sig över säsongen 2016.
– Det känns riktigt bra att vi kunnat säkra upp att Dever är med oss i ytterligare två säsonger. Han har ju under sina två första år här visat vilken hög klass han håller och hur viktig han är för oss trots att han fått säsongerna delvis förstörda på grund av tuffa skador. Att vi också kan säkra upp Dever redan nu känns extra bra med tanke på lagbygget för nästkommande säsong, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande. (om)