DELA
Foto: Oliver Nyholm<07_Bildrubrik>NÄRA COMEBACK Dever Orgill (mitten) är redo för matchspel igen efter sin armbågsskada. Kanske redan till helgens träningsmatch borta mot Örebro SK.

Orgill: ”Hoppas att det är nog med skador nu”

FOTBOLL. Inte en IFK-säsong utan skador på Dever Orgill.

Nu hoppas anfallaren att han klarat av årets redan på försäsongen.

– Jag har haft min beskärda del. Hoppas jag får vara frisk resten av året, säger jamaicanen som är tillbaka i full träning efter sin armbågsskada.
Det var i träningsmatchen mot Gefle i slutet av januari som Dever Orgill skadade armbågen.

Anfalleren tappade balansen efter ett skott, tog emot sig med handen och skadade armbågen (i vilken det inre ledbandet gick av). Skadedomen talade om en rehabperiod om sex till åtta veckor, men redan nu har 26-åringen fått klartecken att återgå till full träning igen.

– Jag kollade armbågen på sjukhuset i Åbo i går (läs: i måndags) och då sa läkaren att skadan är läkt. Det känns riktigt, riktigt bra att kunna gå för fullt igen. Jag har hittills fått undvika fullkontaktsövningar, säger Dever Orgill.

Jamaicanen har varit en pålitlig målskytt för Grönvitt sedan debuten 2013. Men han har också varit skadeförföljd varje säsong, där den allvarligaste kom i Europa Leage-kvalet 2013 när Orgill åkte på en korsbandsskada.

– Som anfallare går jag in 100-procentigt i alla dueller, och ibland får jag smällar på grund av min spelstil. Det är inget jag tänker ändra på, jag gör alltid mitt bästa för laget. Och den senaste skadan var mer otur, jag hoppas jag ska slippa fler nu, säger Dever Orgill.

Läs mer i onsdagens Nyan