DELA
Foto: ISTVSMÄLLEN Här tar Petteri Forsells ligapremiär slut efter tacklingen från Jaros Jamar Dixon.

Ord står mot ord i Forsellbråket

FOTBOLL. Jamar Dixon skadade Petteri Forsell med en vårdslös tackling i ligapremiären.

Men att han skulle ha vägrat att be om ursäkt köper inte kanadensaren.

– Jag räckte honom ändå handen, men han sade att jag skulle försvinna, säger Dixon till Vasabladet.
IFK Mariehamns mittfältsstjärna Petteri Forsell fick bara spela i fyrtio minuter i ligapremiären borta mot Jaro (1–1) i söndags. En knäskada tvingade honom av planen – och till en tre månader lång frånvaro innan han kan spela fotboll igen.

Jaros Jamar Dixon satte in en vårdslös tackling som gav en varning, men i en intervju med Nyan ansåg Petteri Forsell, 24, att smällen borde ha renderat i ett rött kort direkt.

– Den var riktigt ful (tacklingen). Jag har sett fulare, men den borde ha gett rött kort direkt så att han lär sig att han inte kan göra så där igen. Han sa inte ens förlåt efteråt. Allt jag hörde var att han skulle nita mig ännu hårdare nästa gång, sa Forsell.

”Han bara mumlade”

Uppgifter som Jamar Dixon förnekar i Vasabladet.

– Direkt efteråt gick jag fram till honom och sade förlåt och frågade om han är okej, men han bara mumlade tillbaka på olika språk. Jag förstod inte allt, men nog att det inte var något positivt. Jag räckte honom ändå handen, men han sade att jag skulle försvinna. Okej, sade jag, då fortsätter vi att spela, säger 25-åringen till tidningen och fortsätter:

– Jag gillar inte att han pratar negativt om mig i tidningarna och försöker få folk att tycka illa om mig. Jag pratade med honom efter matchen och vi skakade hand. Jag trodde att allt var okej mellan oss. Nu vill alla få mig att framstå som en värsting för att jag tacklade en av ligans bästa spelare.

För Petteri Forsell väntar nu rehabträning i upp till tre månader innan han kan vara aktuell för spel igen, eftersom det yttre ledbandet i vänster knä nästan är helt av.

Brandskattat IFK i cupen

När Nyan ber Forsell kommentera Jamar Dixons uttalanden svarar han i ett sms:

– Jag hoppas att han ville be om ursäkt för situationen när jag sa åt honom att försvinna från mitt ansikte, men bara han vet det. Inte lyssnar folk på negativa saker utan orsak. Alla såg hur ful tacklingen var plus att alla vet att jag är borta i tre månader. Det är väl inte så positivt. Ett brandskattat IFK Mariehamn tar sig an Ilves på bortaplan i Finlands cup-åttondelen i dag. Även Tommy Wirtanen, Bobbie Friberg da Cruz och Diego Assis missar matchen på grund av skador.

– Vi plockar upp två a-juniorer (Elias Eriksson och Samuel Nordberg) som gör att vi ändå har en bänk med fyra utespelare och en målvakt, säger assisterande tränaren Peter Lundberg.