DELA

Omtumlande höst i USA för golf-Jenny

GOLF. Äventyret i USA blev inte som Jenny Häggblom hade förväntat sig. Det blev mer skola och mindre golf än vad hon hade hoppats. Och svårare hemlängtan.
– Men nu har jag kommit in i det och hittat en vardag där också. Det har varit omtumlande men bra, säger hon.
Jenny Häggblom flyttade i höstas till Atlanta i USA för att spela golf och studera vid Georgia State University. Nu är hon hemma på jullov och berättar om upplevelserna.
– Det har varit utvecklande och intressant. Dels att se hur USA fungerar och dels att se hur skolan fungerar. Jag åkte dit utan att veta någonting alls.
Häggbloms förväntningar inför resan var höga.
– Det har inte varit som jag trodde att det skulle vara. Det har varit mycket mer skola och mycket mindre golf. På det sättet har det varit en nitlott. Under tävlingssäsongen tränade vi tre till fyra dagar i veckan efter skoltid. Nu i november och december har vi bara tränat två dagar i veckan.
Häggblom säger att hon lärt sig mycket på varje träning, men att hon inte haft tillräckligt med tid för att omsätta de teoretiska kunskaperna i praktiken.
– Det har varit mycket lära men lite utöva. Jag hoppas att det ska bli annorlunda i vår.
I Atlanta tränar Häggblom med universitetets lag. Vad gäller tekniken är det fortfarande ålänningen Niklas Rajamäki som sköter träningen via internet. Tränaren i Atlanta fungerar mer som ett stöd och en mental rådgivare.
– Hon vill inte gå in och rubba det Niklas och jag byggt upp. Däremot har hon hjälpt mig mycket med den mentala biten och med att lägga upp spelstrategin.
Fyra tävlingar har det blivit under hösten.
– Det har varit ganska svårt att ställa om sig till tävlingsformen. I de tävlingar vi gått har alla startat samtidigt på olika hål och sedan har man gått alla 36 hål utan paus. Man blir ganska trött och det är tufft att hålla fokus mentalt. Men det har gått okej.
Läs mer i papperstidningen!

Malin Lundberg