DELA
Foto: Ida K Jansson

Offroad över stock och sten

MOTORSPORT. Sommarsol, vacker och rofylld natur samt motorvrål. Inte den vardagligaste av kombinationer kanske. Dock förknippas dessa element intimt med idrotten offroad-orientering.

På lördagen avgjordes den andra av tre deltävlingar i Åland Offroad Trophy Cup. Vannepaja offroad team från finska fastlandet stod som segrare vid dagens slut.
En familjefejd mellan motorintresserade brödraparet Mattsson från Hammarland utspelade sig också i Björnhuvudskogarna. Den förra deltävlingens segrande lag, Team Skolåda med Viktor Mattsson bakom ratten, och co-driver Birk Ålund placerade sig på en fjärdeplats denna gång. Äldre brodern Oskar Mattsson i Team Byrackorna körde tillsammans med Tommy Ölund in på en femteplats.
– Det gick jäkligt bra den här gången, ända tills vi stötte på otaliga tekniska problem, säger Viktor Mattsson och fortsätter:
– En drivknut i framvagnen rasade. Vi lyckades reparera den i depån bara för att en stund senare få problem med styrsnäckan. Som om det inte vore nog gick även en drivaxel slutligen av. Där tog tävlingen slut för vår del.

Läs hela artikeln i måndagens Nya Åland.

Text: Peter Pussinen