Oavgjort för IFK i Helsingfors, se höjdpunkter här!

IFK Mariehamn tog ledningen men Helsingfors IFK kvitterade, allt i den första halvleken. Den andra halvleken blev mållös och därmed slutade IFK-mötet i Helsingfors oavgjort. – Vi började och avslutade bra, sa målskytten Aleksei Kangaskolkka efter matchen.

Helsingfors IFK började IFK-derbyt mot IFK Mariehamn hemma på Telia 5G Arena klart bäst och hade redan innan tio minuters spel två hårda skott från straffområdeslinjen som verkligen testade Andreas Vaikla i Mariehamnsmålet. Därför kom gästernas mål något överraskande. Robbin Sellin utnyttjade slarv i hemmaförsvaret och kom in i straffområdet på vänstersidan. När alla trodde Robbin skulle skjuta så spelade han bollen i sidled till en helt fristående Aleksei Kangaskolkka, som kunde sätta bollen i ett vidöppet mål.

Redan i matchminut 26 tvingades IFK Mariehamn till ett första byte, då Anthony Dafaa blev tvungen att kliva av. I hans ställe kom Amos Ekhalie in i spel och Amos hade inte varit på plan länge innan hemmalaget kvitterade. En lång boll nådde Aleksi Ristola och tämligen ostörd fick han vända om och hitta en framstormande Matias Hanninen som enkelt kunde skjuta bollen lågt förbi Andreas Vailka. IFK Mariehamn fick sedan en gyllene chans att återta ledningen när Robbin Sellin återigen hittade Aleksei Kangaskolkka, men fri med målvakten kom Aleksei för nära och Tomi Maanoja i Helsingforsmålet fick skottet på sig. 1-1 i halvtid.