DELA
Foto: Stefan Öhberg

Nytt bortamöte i Helsingfors för ÅU

FOTBOLL. I dag väntar ännu ett ligamöte i Helsingfors för Åland United. För motståndet den här gången står PK-35 Helsingfors.

Klockan 14 i dag är det avspark mellan PK-35 Helsingfors och Åland United i Rönnbacka. När lagen möttes i maj i Mariehamn körde ÅU över Helsingforslaget med hela 5–0 efter tre mål av Cassandra Korhonen och ett vardera av Anna Westerlund och Mariana Pereira. I kvartsfinalen i Finska cupen gick segern också till Åland United då laget vann med 3–0.

”Snäppet lägre profil”

PK-35 ligger för tillfället sexa i Nationella ligan. Helsingforslaget har i år haft en ”snäppet lägre profil”, noterar ÅU:s sportchef Mikael Virta inför lördagens match. På de två senaste matcherna har laget tagit fyra poäng, efter seger mot HJK och oavgjort mot FC Honka.

Kvar i toppstriden

Åland United ligger tvåa i ligan för tillfället. Förra helgen när laget mötte HPS, också i Helsingfors, blev det en 2–1-seger för ÅU. ”Ett fungerande grundspel behöver kryddas med spetskompetens. Varje match är viktig i fotboll och denna är inget undantag”, skriver Virta.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp