DELA

Nyman skrällvann i ÅM

BOWLING. Katarina Sundman tog som väntat hand om damernas ÅM-titel i bowling.
Knallen kom i herrklassen när kvaltian Kim Nyman slog favoriten Oskar Mattsson.
– Jag hade förhoppningar om topp tre, men trodde knappast att jag skulle så Oskar, säger Kometbowlaren.

Den åländska bowlingen fick fram sina främsta spelare bland damer, herrar (M/A/B-klassen samt C/D-klassen), veteraner och lag under helgens ÅM i Idrottsgården.
Lördagens huvudtävlingar i dam- och herrklasserna hade under kvalet till ÅM-finalerna fått sina tydliga favoriter: Oskar Mattsson i klassen M/A/B, Jim Kuitunen i C/D samt Katarina Sundberg.
De två sistnämnda spelarna hade kvalsegrar på över hundra poäng ner till tvåan och infriade också sitt favoritskap i finalerna.
I den täta herrklassen skiljde det bara 38 poäng mellan Mattsson och kvaltvåan Kenneth Danielsson – men överraskningen kom från annat håll.
BK Komets Kim Nyman var bara tionde bowlare i kvalet (148 poäng bakom Oskar Mattsson), men efter timmar av tävlande på lördagen hade han till slut tagit sig till final mot kvalsegraren.
Väl där såg det ut att gå som vanligt: Oskar Mattsson inledde med fyra raka strikes dom inledande omgångarna mot Nymans två. Men den senare strikade fem gånger om från omgång sex och framåt och var i ledning med 227–213 efter den första serien av två.
I den avslutande rundan sjönk kvaliteten något, men Kim Nymans 188-serie var nog till att bärga hem en ÅM-titel med siffrorna 415–402.

Läs mer i måndagens Nya Åland.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax