DELA

Nyförvärv klart – och Ribeiro blir kvar

FOTBOLL. IFK Mariehamn bygger för nästa säsong.
Bernardo Ribeiro fortsätter i Grönvitt – och klubben presenterade dessutom ett nyförvärv: mittfältstalangen Robin Sid.
– Robin är en spelskicklig och lovande mittfältare, säger klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Förra helgen avslutade de säsongen – nu pågår arbetet med att spika truppen till nästa år. I dag presenterade IFK Mariehamn sitt första nyförvärv: mittfältaren Robin Sid. Ekenästalangen och Grönvitt kom i dagarna överens om ett ettårskontrakt.
– Robin är en spelskicklig och lovande mittfältare. Vi har följt honom under årets säsong och vi tror att han är redo för ligaspel. Robin själv vill ta steget vidare och tycker att IFK är perfekt miljö för det, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson nyförvärvet i ett pressmeddelande.


”Växt som spelare”
Dessutom står det nu klart att Bernardo Ribeiro stannar på Åland. IFK och brassen är överens om att förlänga kontraktet för säsongen 2014.
– Bernardo kom ju in under pågående säsong som ersättare för Diego Assis och har i vårt tycke utvecklats och växt som spelare efter en inledande period. Vi tror att vi kommer att ha stor nytta av Bernardo också när Diego Assis är tillbaka i spel. De kan spela tillsammans på mittfältet och Bernardo visade ju till exempel mot VPS i den avslutande matchen i årets liga att han kan skapa mycket också ute på kanterna och inte behöver spela centralt som utgångspunkt, säger Peter Mattsson.
Däremot är det inte klart om det blir en fortsättning i IFK för Pekka Lagerblom.
– Pekka vill helst spela i en bättre liga än den finska. Samtidigt vill vi gärna behålla Pekka i laget. Vi har därför kommit överens om att Pekka nog kan försöka hitta en utländsk klubb i en bättre liga än finska ligan men om det inte lyckas så ser vi gärna gemensamt att han spelar i IFK också nästa säsong, säger Peter Mattsson.
– Pekka signalerar att blir det spel i Finland så blir det med IFK. Samtidigt kommer vi inte att helt kunna avvakta med att titta på ersättare för Pekka så vi kommer att behöva sondera en eventuell ersättare för honom om det blir så att han lyckas få ett utlandsproffskontrakt. Om en 8-10 veckor kommer vi säkert att ha bilden klar för oss.


Några lämnar
IFK jobbar också för att försöka knyta till sig anfallaren Luis Solignac som nu åker hem till Argentina på semester.
– Han vill kolla sina alternativ med sin agent före han ger mer konkret besked men vår målsättning är att kunna kontraktera honom också för nästa säsong men just nu är bollen hos honom, säger Peter Mattsson.
Det är nu också klart att Emil Andersson, Niko Kukka och Petteri Jokihaara lämnar Grönvitt.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax