DELA

Nyan tar tempen på åländsk idrott

SPORT. Toppen och Botten är ett minne blott. Men Nyans sportredaktion fortsätter att säga sitt i Sport-termometern. Nu tar vi tempen på åländsk idrott varje vecka i onsdagens tidning. Vad är hetast på sport-Åland denna vecka och vad förtjänar att hamna i frysboxen?
45 grader:
KVALYRA I FINSTRÖM. IF Finströmskamraterna är klara för kvalspel till division II efter en kanonsäsong i trean. Nu hoppas vi att laget fortsätter sin dominans även i kvalet. IFFK:s odds är minst sagt hyfsade då 10 av 12 kvallag kommer att få en plats i tvåan. Skönt att se ett åländsk farmaravtal som fungerar som det skall.


15 grader:
HÖSTSPORT PÅ INGÅNG. Handbollen har redan startat och i helgen drar innebandylagen PAF Elit och VÅSC igång sina säsonger i riksserien. Sedan fortsätter det med lagidrotter som volleyboll, där JIK nu har två lag i division II, bordtennis och ishockey på seniornivå. Det kommer att bli en högintressant åländsk sporthöst.


– 25 grader:
MAGPLASK FÖR VIKINGSIMMET. 260 simmar ifjol. Drygt ett 100-tal i år. Föreningarna tyckte att Vikingsimmet skulle bli ännu större. Arrangörerna hörsammade förslaget. Då tackade föreningarna med att inte komma för att det blev för dyrt med övernattningar. Förbannat olycklig utgång på vad som verkade som en bra idé.


-50 grader:
DOPINGSKANDALER. Kenneth ”Kenta” Sandvik har inom loppet av en månad förvandlat silver till guld efter att två ryssar åkt dit för doping. Det är bara att säga grattis till Kenta som givetvis förtjänar guldmedaljerna i stället för dessa preparatproppade fuskare. Samtidigt är det tungt för en redan smutskastad sport som nu får ännu sämre rykte.