DELA

Nya spelare testades när IFK slog ÖSK

FOTBOLL. IFK:s två testspelare, tyske mittfältaren Adrian Schedlinski och franske mittbacken Boussade Houche, fanns på planen i 90 minuter när IFK mötte Örebro SK i en träningsmatch i kväll.
– I morgon tar vi beslut om mittbacken Baussade, säger IFK:s tränare Pekka Lyyski efter matchen.

IFK Mariehamn vann relativt enkelt mot Örebro SK i kvällens träningsmatch på WHA. Man skapade bra chanser samtidigt som Örebro var ineffektiva och efter ett snyggt nickmål av Ante Simunac i den 27:e minuten och ett ännu snyggare frisparksmål av Sasha Anttilainen i den 71:a minuten vann man matchen med 2–0.
Efter matchen var Lyyski mycket nöjd med att man besegrat ÖSK som för tillfället ligger trea i Allsvenskan.
– Jag tycker att vi spelade med en sådan intensitet som vi alltid borde göra. Vi sätter i väg bollen så snabbt som möjligt, spelade förbi och över dem och vi lyckades ändå behålla lugnet i vårt försvarsspel. Jag tycker att deras tempo i första halvlek imponerade men i andra tog vi över mer och efter en kvart i andra fanns det egentligen bara ett lag på planen.
Lyyski tycker att IFK alltid bör spela så här.
– Laget har kapaciteten, det gäller bara att vi spelar så här oberoende av vilka spelare vi sätter på banan. Sådan här speed borde vi alltid ha i vårt spel.

Andra erbjudanden
Vad gäller testspelarna fanns både mittbacken Boussade Houche och mittfältaren Adrian Schedlinski på planen i 90 minuter.
– Jag tycker att det gick bra. Det var ingen lätt match och det är inte lätt att komma in som ny spelare i ett lag, men det gick bra, säger Houche.
Han tillägger att han var lite trött efter den långa resa han gjorde till Åland för några dagar sedan.
– Men det kändes ändå okej. Jag hoppas att vi ska komma till ett beslut som passar alla. Jag har ett erbjudande från ett lag i Frankrike men det är jag inte intresserad av, så vi får se vad som händer här, säger han.
Schedlinski var också nöjd med träningsmatchen.
– Vi gjorde en bra match. Det var ett starkt lag vi mötte och det var mycket bra spel av oss, säger han. Om han har några andra erbjudanden att ta ställning till vill han inte gå in på.

Tar beslut i morgon
Lyyski berättar att IFK tar beslut om mittbacken Houche under onsdagen.
– Det är klart att jag skulle vilja se mer av honom men vi måste ta ett snabbt beslut. Jag skulle vilja se hur han är mot ett lag som spelar med två strikers och inte bara med en som Örebro. Och jag skulle vilja se mer av hur han är i en mot en situationer. I dag såg man att han styrde Médoune (Gueye) bra. Jag tittade också på hur han var i paniksituationer med tanke på hur vårt försvar betett sig tidigare och lugnet fanns. Det positiva övervägde det negativa.
Vad gäller Schedlinski säger Lyyski att han var lika aggressiv och lika bra på att vinna boll under matchen som han varit på träning.
– Men om vi skulle vilja värva honom blir det ju inte aktuellt förrän transferfönstret öppnar i augusti.

IFK:s laguppställning: Ochieng – Rikama (Olofsson 67), Gueye, Houche, Voloshyn (Nordström 46) – Simunac, Carlsson (Niskala 46), Schedlinski, Forsell (Ekhalie, 64) – Okodugha (Gruborovics 64), Paatelainen (Anttilainen 46)Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax

tfn 528 462


Foto: Fredrik Törnroos
fredrik.tornroos@nyan.ax