Ny storförlust för IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamns damlag är inne i en generationsväxling, och tappade offensiv styrka inför säsongen när systrarna Olivia och Isabella Mattsson gick till ligalaget Åland United.

Inledningen på årets Upplandstrea har varit tuff, och i går kom ännu en storförlust när gästande Knivsta vann med 4–0 på WHA:s konstgräs. IFK var bra med spelmässigt i första halvlek, men gästerna kunde ta ledningen efter en halvtimme.

När sedan Knivsta gjorde 2–0 direkt efter avspark i andra halvlek fick IFK ett psykologiskt tungt mål emot sig.

– Det känns lite surt att vi bjuder på flera av deras mål. De får också 3–0 efter ett felbeslut av oss, och då är det ju kört, säger Per Löfkvist.

– Vi hade ett par frilägen i första halvlek där avsluten går rakt på målvakten. Det gäller att förvalta chanserna eftersom vi skapar rätt få i matcherna, men som det är nu så gör vi inte det.

På de tre senaste förlustmatcherna har IFK 0–11 i målskillnad.

Viktiga matcher att vänta

– Det är klart att det inte bara är otur, det går inte att vifta bort 0–11. Men samtidigt kan man inte gräva ner sig. Det gäller att jobba hårt och vara noggrann i det vi gör, säger Per Löfkvist.

Knivsta gick i och med segern upp i serieledning. Härnäst väntar matcher mot tabellsexan Gamla Upsala SK 2 samt nian Vaksala SK 2 för IFK Mariehamn som ligger åtta i tabellen, just ovanför nedflyttningsstrecket, med två matcher kvar att spela före sommarupphållet.

– Jag tycker ändå att vi är bra med i matcherna, frånsett förlusten mot Danmark (0–4) häromveckan. Jag hoppas och tror att vi kan mobilisera kraft och ta poäng i de kommande matcherna för att hålla oss på fast mark i serien, för så pass bra tycker jag att vi är.