Ny silvermedalj – fanbäraren visade vägen

DELA

ÖSPEL. Åland har tagit sin andra öspelsmedalj på Gibraltar, ett silver.
Den kom i bowling genom den åländska öspelstruppens fanbärare, Katarina Sundberg.

Det var i damernas singelspel som Katarina Sundberg lyckades knipa ett silver, 45 poäng bakom guldmedaljören Sara Pettersson från Gotland.
– Jag är jätte-, jätteglad. Det är klart, ett silver är ett silver. Men jag startade jättedåligt och fick sedan kämpa på för att försöka hitta mitt spel, och ändå bita ihop… för jag hade lagt ganska mycket press på mig själv, säger Katarina Sundberg.
Sundberg inledde, så som många andra av de 24 deltagarna, ganska knackigt men hittade snabbt formen för att sedan stå för en stabil avslutning.
– Det började verkligen inte bra. Första slaget slog jag via låret och i rännan så det bara skramlade om det. Och sedan missade jag. Efter det visste jag inte riktigt hur jag skulle bowla. Men sedan kunde jag ändå sansa mig, säger Sundberg med ett skratt.
Förutom Katarina Sundberg deltog också ålänningarna Ann Kvarnström (6), Ida Sandström (8) och Caroline Blomqvist (14).
Under kvällen summeras också herrarnas singelspel. Resultaten därifrån laddas upp här.

RESULTAT
Bowling, damer – singel (24): 1) Sara Pettersson (Gotland) 1 008, 2) Katarina Sundberg (Åland) 963, 3) Camilla Olofsson (Gotland) 919, 6) Ann Kvarnström (Åland) 893, 8) Ida Sandström (Åland) 837, 14) Caroline Blomqvist (Åland) 780