DELA
Foto: Joakim HolmströmÖPPET VATTEN Åland får en Öppet vatten-tävling vid Bomarsunds fästning i augusti.

Ny klubb ordnar Öppet vatten-tävling

SIMNING. IFK Simning Åland har smygstartat sin verksamhet med simträning för triathleter.

Till sommaren ordnar man ett Öppet vatten-lopp i Bomarsund.
Den nystartade simföreningen IFK Simning Åland vill kicka i gång sin tävlingsverksamhet på sensommaren. Men redan nu har verksamheten smygstartat då Kjell Hansen leder simträningar för triathleterna i Åland Triathlon Club.

– Jag har haft åsikter om hur de borde träna, och triathleterna själva ville ha mer simträning. Det hade känts fånigt att bedriva träningen i IFK Mariehamns simsektion, eftersom den är på väg att bli vilande, och ÅID har bara tävlingsverksamhet. Därför är det naturligt att bedriva träningen i IFK Simning Ålands regi, eftersom vi dessutom har en Öppet vatten-sektion, säger Kjell Hansen som också avslöjar den nybildade föreningens tävlingsplaner för sommaren.

– Den 13 augusti ska vi ha en Öppet vatten-tävling i samband med Bomarsund Trail Run. Det blir i samarbete med Åland Event, och vem som gör vad får vi reda ut längre fram. Planen är att det ska bli ett lopp över 1 500 meter, där jag har en tanke att man startar söder om Prästöbron, simmar under den och går i mål på stranden på norra sidan, säger Hansen.