DELA

Ny anfallare på gång till IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamn har en ny anfallare på gång. Om allting klaffar kan han bli aktuell redan till nästa match på måndag mot FC Lahti.
Samtidigt har samtal förts med mittfältaren Gabriel Petrovic, men utan framgång.
IFK Mariehamn är snubblande nära att värva en ny spelare. Alla parter är överens och allt som kvarstår är att papprena ska bli klara, bekräftar klubbdirektören Peter Mattsson:
– Vi lämnade in en inbjudan till spelaren för mer än två veckor sedan. Så fort transfer-fönstret öppnades började vi se oss om. Ifall allt går som planerat har vi en ny spelare här denna vecka eller nästa. Allt är klart från vår sida, från agenten och från spelaren själv. Allt som fattas är pappersexercis, säger Mattsson.
Ett tips som nått Nya Åland gör gällande att spelaren är en anfallare från Algeriet. Mattsson kan dock inte säga så mycket.
– Nationaliteten vill jag inte avslöja, men visst rör det sig om en anfallare, säger han.
Har han spelat i Finland tidigare?
– Nej, det här är en helt ny spelare. Han har aldrig spelat seriespel i Finland förut.
Kan han bli aktuell redan till nästa match?
– Det är möjligt. Jag borde få slutgiltigt besked i slutet av veckan eller i början av nästa vecka. Nu bygger allt på att ambassaderna inte förhalar, säger Mattsson.
Ett annat tips som Nya Åland fått är att förra säsongens uppskattade mittfältare Gabriel Petrovic kan vara aktuell för spel i Grönvitt i höst, men denna uppgift dementerar Peter Mattsson.
– Vi har fört samtal med Gabbe tidigare och jag ringde igen förra veckan när det blev klart att Sasa Stevic blir borta länge. Men svaret från Gabbe är fortfarande nej, säger Mattsson.

FREDRIK EKMAN