DELA
Foto: Pressbild

Ny anfallare ansluter till IFK

IFK Mariehamn har gjort klart med, vad som planeras vara den sista pusselbiten i lagbygget för 2023. Anfallsspelaren Ariel Ngueukam, även kallad Tuco, har kommit överens om ett avtal för denna säsong, skriver fotbollsklubben i ett utskick idag torsdag.

”Den nu 34-årige Ngueukam har ett gediget förflutet i finsk ligafotboll. Han har gjort över 220 matcher i Veikkusliiga och på dessa matcher producerat över 70 mål. Han inledde sin Veikkausliiga-karriär i FC Lahti 2012 och spelade under fjolåret i Ilves. Däremellan har han också hunnit med att representera ligaklubbar som KuPS och SJK. Under fjolåret spelade han 25 ligamatcher och stod för 6 mål i Ilves.”

Av pressmeddelandet framgår att Ngueukam är från Kamerun, 188 cm lång, utpräglad central anfallsspelare men kan också spela ytterforward.
”Han är även i de närmaste tvåfotad”, skriver klubbdirektör Peter Mattsson.

LÄS OCKSÅ

Ngueukam kommer till Mariehamn i helgen och kommer att träna med laget första gången på söndag. Om allt går som planerat så är han med i truppen i ligapremiären på hemmaplan mot Ilves onsdagen den 5 april

Det är nu också klart att IFK Mariehamn inte väljer att skriva avtal med Nicholas Hamilton som har varit här på test under de två senaste veckorna.