DELA

Nu läggs konstgräset ut i stan

FOTBOLL. Arbetet med att anlägga den nya konstgräsplanen i Idrottsparken är i full gång.

Konstgräsplanen i Idrottsparken tar form. Den 3 oktober tar IFK den i bruk och några problem att fylla träningstiderna har man inte. Måndag till torsdag mellan 15.30 och 22.00 fyller föreningens egna ungdomslag tiderna och tre helger i oktober är bokade för turneringar.
– I dag har vi 21 lag. De allra yngsta skickar vi in i Baltichallen och Idrottsgården redan nu. De övriga ska i alla fall testa på konstgräset under oktober. Vi får se hur det fungerar, det gäller att visa respekt för andra lag och till exempel värma på sidan av planen. Alla lag kan inte få träningstider exakt när de vill och det är fortfarande ett otroligt pusslande för att få ihop allt, säger IFK:s föreningschef Thomas Fonsell.

Fortsätter i Eckerö
Tidigare år har IFK använt grusplanen i Idrottsparken, Jomala konstgräs, Eckeröhallen, olika gymnastiksalar och Baltichallen för sin verksamhet efter att gräsplanerna stängt den 1 oktober.
– Nu sker en kraftig koncentrering till konstgräset men vi kommer nog att använda Eckeröhallen även i fortsättningen. Vi kan inte försätta oss i en situation där vi inte kan träna i januari och februari om det blir riktigt kallt.
IFK:s hyreskostnader sänks tack vare konstgräset.
– Vi sparar även på transporter och tid. Kanske på föräldrarnas tålamod och barnens ork också. De flesta av barnen bor i Mariehamn och kan de träna där i stället för i Jomala eller Eckerö så sparar de tid. Det blir vinster på många olika plan, säger Fonsell.

Läs om hur Jomala konstgräs och Eckeröhallen påverkas av konkurrensen i dagens papperstidning.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax

tfn 528 462

Foto: Stefan Öhberg

stefan.ohberg@nyan.ax