DELA

NGD körde över serieledarna AFC

INNEBANDY. Säsongens bästa match.
Då krossade NGD serieledarna AFC Hirvensalo med 5–0.
– Vi kontrade sönder dem, säger tränaren Patrick Hildén.
NGD hade en bortaomgång i innebandyns division II i helgen.
Åländskorna, som parkerar i mitten av tabellen, fick allt att stämma i den första matchen när man körde över serieledande AFC Hirvensalo med hela 5–0.
– Det är nog vår bästa match hittills den här säsongen. Vi släppte inte till någonting och dominerade matchen igenom. Allting stämde verkligen, och rullade boll på ett riktigt bra sätt, säger Patrick Hildén som menar att det gynnar NGD att få spela på kontring.
– Vi straffade AFC eftersom de gick på så hårt och försökte sätta oss under press. Det passar oss väldigt bra att få ställa om till kontringar eftersom vi har så pass snabba spelare.
NGD:s målskyttar i mötet med AFC var Jennifer Öström (2), Naemi Örjans, Mikaela Lindholm och Susanne Holmström.


”En klippa”
I lördagens andra match mot serietrean HuKu kunde inte NGD följa upp den fina insatsen mot AFC, och föll med 1–3 efter att Charlotta Bäcksbacka gjort bortalagets enda mål.
– Jag vill inte skylla på någonting, men det störde oss lite att vi tappade Alexandra Nordström. Hon fick en boll i ögat mot AFC och kunde inte spela andra matchen. Och så får jag ta på mig att Naemi Örjans inte fick spela mot HuKu. Jag hade missat att få med hennes namn på laguppställningen, säger Patrick Hildén som förutom den offensiva insatsen i 5–0-segern kunde glädjas åt Sofia Janssons fina målvaktsspel i helgen.
– Hon är klippa för oss.

Oskar Magnusson