DELA
Foto: IFK Mariehamn

Ngamba fortsätter i IFK

FOTBOLL. Mittfältaren Alvaro Ngamba stannar i Grönvitt under säsongen 2023. Hans klubb Kolos Kovalivka i Ukrainas högsta liga och IFK Mariehamn har kommit överens om att förlänga hans lån ytterligare ett år. Det meddelar IFK Mariehamn i ett pressmeddelande.

Alvaro Ngamba är född i Kamerun, men har också franskt medborgarskap och spelade totalt 23 matcher och gjorde ett mål för IFK under förra årets säsong.

– För det första vill jag tacka alla som har hjälpt till med att få denna utlåning i hamn igen. Vad som motiverade mig att komma tillbaks är det förtroende som finns mellan klubben och mig. Jag tror att IFK Mariehamn är ett bra lag för mig att fortsätta utvecklas i som fotbollsspelare. Jag hoppas att kommande säsong blir mycket bättre än senaste året, säger Ngamba i pressmeddelandet.

Enligt klubbdirektören Peter Mattsson är förlängningen av lånet en del av strävan mot att få kontinuitet i laget.

–  Han själv trivs väldigt bra i Mariehamn och med oss i klubben så att vi nu fått klart med utlåningen också 2023 är en riktigt bra nyhet. Alvaro är en löpstark och bollvinnande mittfältare som redan under sin första säsong med oss fick betydande speltid och vi tror att han kommer att bli ännu bättre under sitt andra år här med oss, kommenterar Mattsson.