DELA

Nära, nära för Danielsson

MOTORSPORT. Kevin Danielsson (till vänster på bilden) tog i helgen FM-silver i Junior Dragster när serien avslutades i Alastaro. Men han var bara en hårsmån från guldet.
– Det hängde i luften ända fram till finalen, säger pappa Jan.
Det stod mellan Kevin Danielsson och Patrik Kivinummi. Och det slutade med seger för Kivinummi i såväl helgens final som i den totala FM-serien.
I Alastaro kvalade Danielsson in som sexa bland 23 tävlande men åkte sedan ut i kvartsfinalen.
– Det buggade i starten och han kom helt enkelt inte iväg. Så han förlorade den repan medan värsta konkurrenten Patrik Kivinummi vann hela tävlingen. Men allt hängde på finalen och hade han förlorat så skulle Kevin ha vunnit, säger Jan Danielsson.


”En grym sport”
I slutändan skiljde det bara 99 poäng mellan Danielsson och Kivinummi. Inte så mycket med tanke på varje vunnen runda ger 100 poäng. Så om Danielsson vunnit i kvarten hade guldet varit hans med en poängs skillnad.
Istället fick han stå vid sidan om och se sig besegrad när Kivinummi körde in som etta i.
– Han hoppades så klart att Kivinummi skulle torska, det är inte frågan om någonting annat. Men att bli tvåa i två serier – han blev ju tvåa för två veckor sedan i Toyo Scandinavian – får man vara nöjd med. Han hade som målsättning att bli bland de tre bästa i båda serierna så målet är ju uppnått, säger pappa Jan.
Även om det kändes lite surt precis efter helgens final.
– Först var känslan: Va fan, det var så nära. Men det är en grym sport och en ska alltid bort.


Firade med middag
Förra säsongen blev Danielsson femma i FM-serien men redan 2004 blev han finsk mästare. Däremellan körde han mest i Sverige på grund av ändrade regler i Finland. Nu har han två år kvar som förare i Junior Dragster.
Hur firar man en silvermedalj i FM-serien?
– Det blev väl en god middag på vägen hem men mycket mer än så var det inte, säger Jan.
För Bo Nylund blev det en elfteplats i Stock/Super Stock efter en 18:e plats i helgens kval och sedan förlust i den första rundan. Även Henrietta Hellström, i Pro ET, åkte ut i den första rundan efter en åttondeplats i kvalet. Hon slutade på en tolfteplats totalt.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax