Mörn matchhjälte när Finland slog Sverige

B-LANDSKAMP
FINLAND 2
SVERIGE 1

FOTBOLL. Åländska Mathilda Mörn blev stor matchhjälte när Finlands B-landslag slog Sveriges U20-landslag på Wiklöf Holding Arena i söndags. Först passade hon fram till 1–0-målet och sedan avgjorde hon själv matchen med ett perfekt lobbskott.
Söndagens landskamp bjöd inte på särskilt många vassa målchanser. I första halvlek hade lagen knappt något skott på mål överhuvudtaget. Sverige var närmast att spräcka nollan i den 46:e minuten då Olivia Schough hade ett skott i ribban. Den utstudsande bollen fick man faktiskt i mål bakom Finlands målvakt Siri Välimaa. Målet blev dock bortdömt för offside.
Tio minuter in i andra halvlek gjorde Finland matchens första mål. Mathilda Mörn slog ett inlägg från vänsterkanten och Sanna Ylianttila, till vardags spelandes i Honka, löpte in i straffområdet perfekt för att sätta pannan på bollen.
1–0 stod sig till den 77:e matchminuten. Då tilldömdes Sverige en hörna som Mia Karlsson höll sig framme på. Men det oavgjorda resultatet stod sig endast i några minuter. I den 83:e minuten var nämligen Mathilda Mörn framme igen. Den här gången sköt hon själv, ett perfekt lobbskott från 17 meter, ottagbart för Sveriges målvakt. Matchen slutade 2–1.