DELA

MMA-gänget nöjt trots förluster

KAMPSPORT. Det blev idel förluster för de åländska deltagarna i MMA-galan Art fight III i helgen.
– Men killarna gjorde ändå jäkligt bra matcher och i många fall förlorade de med väldigt små marginaler, säger tränaren Johan Lindström.
Åtta ålänningar åkte till Tammerfors för att tävla i MMA i helgen. För många av killarna var det första gången de ställde upp, och tränaren Johan Lindström är mycket nöjd med sina adepter.
– De genomförde sina matcher riktigt bra, de var kyliga och följde sin ”gameplan”. Jag tycker att alla kan vara stolta över sin insats.
Lindström berättar att ålänningarna gick en match var, men någon seger blev det alltså inte.
– Men i en match tycker jag faktiskt att vår kille, Rahim Sharifi, borde ha vunnit. Där var poängdomarna oeniga, en av dem ville se Rahim som vinnare medan två ville se den andra killen.

Krigarmatch
Lindström berättar också att Markus Sundman, tävlandes i C 93-kilosklassen, stod för hela galans bästa fight.
– Det var en otrolig krigarmatch, den mest underhållande matchen på hela helgen.
Alla matcher filmades och nu ska killarna analysera materialet.
– Vi sätter oss vid skrivbordet och analyserar vad vi kan förbättra. Många av killarna har som sagt bara tränat i ett halvår och då är det tidigt att gå upp i ringen och göra sin första match men vi ville göra det här för att det är viktigt att skaffa sig erfarenhet tidigt. Dessutom är det så inspirerande, nu är alla ännu mer peppade att köra på ännu hårdare med träningen, säger Lindström.
Åker ni på fler tävlingar den närmsta tiden?
– Jag själv och Markus Sundman kanske ska iväg till Åbo på en tävling i april, där har vi blivit erbjudna pro-matcher. Så om vi får vara friska och krya kanske det blir av.

MALIN LUNDBERG