DELA

Mer än ett derby

FOTBOLL. FC Åland och Jomala IK har kniven mot strupen i varsin ände av tabellen.
Räkna med ett glödhett derby på Markusböle i kväll.
– Det är klart att det blir lite extra spänning och tuffare tag när det är en så viktig match, säger JIK:s lagkapten Mikael Signell.

En svit att försvara och en dröm att behålla.
Med tio raka segrar har tabelltvåan FC Åland chans på uppflyttning till division II. Men för att avståndet till serieledande KaaPo (just nu fyra poäng) inte ska bli för stort krävs seger mot JIK i dag på Markusböle.
– Vi behöver inte bevisa något på Åland. Det är redan klart att vi är det bästa laget här i trean. Men vi behöver vinna matchen. Om vi förlorar den så tappar vi chansen på förstaplatsen och då får vi sikta in oss på topp tre, säger FC Ålands tränare Alexander Semenov.

Avgjorde senast – nu i JIK
I den andra änden av tabellen återfinns nästjumbon Jomala IK. Ned till Lieto på nedflyttningsplatsen, som har en match mindre spelad, skiljer åtta poäng.
Det är således en mycket viktig match även för JIK. Lägg därtill att Ekhiabhi Okodugha gått från FC Åland till JIK och att Jeremiah Helén gått åt motsatt håll. När lagen möttes den 17 juni på Vikingavallen, en tillställning som Okodugha avgjorde med ett äkta hattrick i slutminuterna, spelade Helén i JIK och ”Oku” i FC Åland.

Det är alltså upplagt för en riktig derbyfest i kväll.
– Antagligen kommer det att bli ännu mer laddat än senast. Vi slåss för varje poäng för att undvika nedflyttning, och även om tabelläget är lite grått så hoppas jag att vi kan knipa en poäng, säger Jomalas lagkapten Mikael Signell.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax