DELA
Foto: Erkki SantamalaINTRESSE JK Sillamäe Kalev var intresserat av att anställa FC Ålands Alexander Semenov som tränare, men fick nobben. På bilden möter Kalev IFK Mariehamn i en träningsmatch i Eckeröhallen i februari.

Men han nobbade estniskt ligalag

FOTBOLL. Alexander Semenov kunde ha lämnat FC Åland redan i somras.

Men ryssen valde att nobba erbjudandet från estniska JK Sillamäe Kalev.

– Det kändes inte aktuellt, säger ”Alex”.
I februari spelade division III-laget FC Åland, förstärkt med en handfull ligaspelare från IFK Mariehamn, oavgjort (3–3) i en träningsmatch mot estniska JK Kalev Sillamäe.

Högst anmärkningsvärt, med tanke på att Kalev slutat tvåa i estniska ligan 2014 och tagit en plats i Europa League-kvalet (i vilket de slogs ut mot kroatiska Hajduk Split med totalt 3–7 över två matcher).

Och mötet med FC Åland tycks ha gjort starkt intryck på esterna, som redan i juni försökte locka över tränaren Alexander Semenov då Kalevs förstetränare Sergei Frantsev fått sparken. Och intresset svalnade inte när ”Alex” nobbade Kalev i somras, för esterna ville enligt Semenov att han skulle coacha laget under 2016 års säsong. Kalev leds för närvarande av en annan rysk tränare; Denis Ugarov.

– När de hörde av sig i juni var det inte aktuellt eftersom vi var på väg upp i Tvåan med FC Åland. Och de ville ha mig även till nästa säsong, men min familj vill inte flytta från Åland och det känns mer intressant med division II här än ligafotboll i Estland som inte är särskilt stark. Jag trivs bra där jag är, säger Alexander Semenov.

Nya Åland har sökt JK Kalev Sillamäes klubbledning för en kommentar.

Läs mer i tisdagens Nyan

Oskar Magnusson