Maxpoäng – då hakar IFK Mariehamn på i toppen

ISHOCKEY. En vändning och en utklassning.
Drömmen om alltrean lever för IFK Mariehamn efter två nya segrar i helgen.
– Vi har en jäkla karaktär i laget, säger poängligaledaren Alexander Grundström.
Efter förlusten hemma mot Järfälla (4–7) förra helgen var IFK Mariehamn mer eller mindre piskat att ta full pott under sin bortaturné mot SK Iron och HC Liljan för att hålla drömmen om spel i alltrean efter nyår vid liv.
Ålänningarna fick en tuff start mot SK Iron, en av lagets värsta konkurrenter i kampen om en topp fyra-placering i division III, i Arena Svagströmsbolaget under lördagskvällen.
Björklingelaget gick fram till en 3–1-ledning i den andra perioden. Och för ett IFK utan skadade Robin Dahla och Otto Silfver, som tvingades lämna isen tidigt i matchen, blev uppförsbacken allt brantare.
Men laget repade mod och hann med att både reducera (Oliver Mattsson) och kvittera (Niclas Hero) innan perioden var över.
– Vi visade en jäkla karaktär. Niclas gör ett riktigt krigarmål när han kvitterar, och jag tycker att vi är det bättre laget också i trejde perioden, säger forwarden Alexander Grundström.

”Mer hjärta”
Efter en svängig sistaperiod där Iron kvitterat till 5–5 med fem minuter kvar av ordinarie tid lyckades IFK till slut ändå att vinna med 7–5 efter varsitt mål av Robin Englund och Emil Molander.
– Man kände att det var viktiga poäng som stod på spel. Det var dueller vid sargen hela tiden. Men vi visade mer hjärta, fortsätter ”Alex” Grundström.
Gårdagens möte med tabelljumbon HC Liljan blev en formalitet för IFK Mariehamn som vann med förkrossande 11–2 i Bahcohallen i Enköping.