DELA

Mats mästare i storslalom

ALPINT. Morten Sundby gick inte att rå på i slalom. Men i söndagens storslalom fick han se sig besegrad av Mats Häggblom som tog hem ÅM-titeln med 31 hundradelars marginal.
– Det känns bara bra men mest är det på skoj, säger Häggblom.

Det var bar mark runtom men backen vid Germundö Alpin var snövit vid helgens ÅM-tävlingar i slalom och storslalom. På lördagen var Morten Sundby klar etta i herrarnas huvudklass i slalom. Sundby var 85 hundradelar före tvåan Hubertus von Frenckell i mål. Bronset tog Mats Häggblom hand om. I söndagens storslalom var det samma trio som knep pallplatserna men inte i samma ordning.

Samma tid i andra
Häggblom ledde efter första åkte med 31 hundradelar före Sundby som satsade för fullt och tog sig i mål på 19,85 i det andra åket vilket då var söndagens snabbaste tid. Men Häggblom höll undan då hans tid var exakt lika snabb som Sundby i det andra åket. Trea blev von Frenckell som var 45 hundradelar efter segraren.
Häggblom konstaterar att tävlingarna mest är på skoj för hans del.
– Jag har inte varit så mycket i backen i år.
Morten och Hubertus har däremot varit igång under säsongen.
– Skoj och mäta sig med dem, tycker Mats.

Fin backe ännu
Under veckan har det varit fint vårväder som sedan förvandlades till slaskigt regn. Ändå är backen i Germundö i rätt så fint skick.
– Det finns bitar av banan som går att skida på, säger Häggblom.
Men helgen ÅM-tävlingar är det nog ändå slut på säsongen i Germundö.
– Det har varit så fint väder att folk har nog lagt skidorna åt sidan, tror han.
Martin Sundby tog hem både slalom och storslalom i klassen pojkar 8-9 år. Och dubbelmästare blev även Johanna Mattsson i F12-13. Övriga ÅM-mästare i de yngre klasserna var: Emma Nylund (F8-9, storslalom) och Fanny von Frenckell (F10-11, slalom). Totalt startade 18 deltagare i söndagens storslalom medan lördagens slalomtävlingar lockade 17 åkare.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax