DELA

Marcela Sandvik EM-sexa

KRAFTSPORT. Ålands kraftsportsklubbs Marcela Sandvik slutade som sexa när EM i styrkelyft arrangerades i Polen. I vanlig ordning tävlade hon för Tjeckien och slog också nytt nationellt rekord.
Samtidigt är det klart att Ove Lehto trotsar sin bröstskada och tävlar på lördag.
Marcela Sandvik ställde upp i 52-kilosklassen när EM i styrkelyft arrangerades i den polska staden Koscian, belägen cirka 400 kilometer väster om huvudstaden Warszawa.
Ingångsvikten i knäböj på 130 kilo kom upp utan problem, men hon underkändes i båda nästföljande försök på 135 kilo. I bänkpress gick det bättre, där hon i sista lyftet fick upp hela 107,5 kilo vilket inte bara gav en silvermedalj i grenen, utan resultatet räckte till både nytt SFI- och tjeckiskt rekord.
I marklyftet klarade hon endast sitt första lyft på 132,5 kilo efter ett misslyckat försök att plocka placeringar i det sista på 147,5 kilo. Totalt stannade Sandvik på 377,5 kilo vilket räckte till en total sjätte plats. Även den summan noterades som nytt SFI- och tjeckiskt rekord.
– I övrigt så gick det bra för Finland under dagen, Hanna Rantala vann Marcelas klass, Mervi Sirkiä tog silver och Sveriges Marie Eriksson tog brons. I 48 kilosklassen regerade som vanligt mångfaldige mästarinnan Raija Koskinen, rapporterar ÅKK på sin hemsida.

Lehto tävlar
På lördag går tungviktsklassen av stapeln där Ove Lehto är anmäld. Han har känt av en bröstskada i veckan, men träningen under tisdagen kändes så pass bra att han fullföljer EM.
– Bröstskadan kändes mycket bättre i dag, och den höll i alla fall utan problem för 230 kilo (men det var ett mycket försiktigt lyft). Det betyder att jag reser till Polen och deltar i EM och siktar på att åtminstone klara en bänk (flera förhoppningsvis, om skadan känns bra), skriver han i sin träningsdagbok.
Fram till dess är det enbart vila på programmet.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax