DELA

Många SFS-medaljer till ÅSSF

SKYTTE. Det regnade medaljer över de åländska luftgevärsskyttarna när SFS-mästerskapen avgjordes i helgen.
14 medaljer, varav tio guld, ett silver och tre brons, fick följa med hem till Åland.
SFS-mästerskapen i luftvapen avgjordes i Esbo och Karleby i helgen.
– Det började lite darrigt för ålänningarna. Framförallt i klass A20 var resultaten klart under godkänt, skriver ÅSSF på sin hemsida.
Trots problemen, som enligt föreningen kan ha berott på att ålänningarna anlände sent till skyttehallen och gick miste om uppladdning i lugn och ro, räckte resultaten till guld för Tom Mattsson och brons för Andreas Virtanen. Elin Liewendahl vann överlägset klass D16 och i A16 blev det brons för Mathias Nordberg.
Mattsson, Virtanen och Nordberg ställde också upp i klass A.
– Då hade tydligen lugnet och tävlingsron infunnit sig. Det blev trippelseger för skyttarna i nämnd ordning, och dessutom på bra resultat. Dessutom vann trion naturligtvis också lagtävlingen i klassen, berättar ÅSSF.
Också i klass MV14 blev det trippelseger. Trion Maria Liewendahl, Max Mattsson och Elin Abrahamsson blev för svåra för konkurrenterna. I klass S10 blev det silver respektive brons för Daniel Liewendahl och Linnea Abrahamsson.
Slutligen tog Elin Liewendahl ännu ett guld, då hon var överlägsen i klass D.

SFS-rekord
Ytterligare två ÅSSF-skyttar tävlade i riket under helgen. På lördagen ställde Adam Jansson och Jan Malmberg upp i SFS-mästerskapen i rörliga mål i Borgå och på söndagen sköt de regionmästerskapen i Åbo.
Jansson tävlade i A16-klassen.
– Han sköt 417 poäng och vann i normalloppen, vilket är nytt SFS rekord. I blandloppen sköt han 302 poäng vilket också är SFS rekord. Han var ende deltagaren i sin klass, berättar ÅSSF.
Malmberg sköt 523 poäng och blev 6:e i A-klassen på normalloppen.
Under söndagens regionmästerskap blev det nya rekord för Jansson. Han segrade i normalloppen på 437 poäng och i blandloppen på 310 poäng. Båda resultaten innebar regionrekord.
– Adam har personligt rekord i blandloppen på 323 poäng, så det här är hans näst bästa tävling resultatmässigt, skriver ÅSSF.
Jan Malmberg tvåa i A-klassen i både normalloppen och blandloppen, efter att ha skjutit 494 poäng i normallopp och årsbästa 353 poäng i blandlopp.
– Vi är nog nöjda med helgen överlag och det blev speciellt lite tändvätska och inspiration för en 16-åring att fortsätta med skytte, säger Malmberg.

MALIN LUNDBERG


malin.lundberg@nyan.ax