DELA

Lyyski skadad – borta i flera veckor

FOTBOLL. Djurgården vann i dag mot AIK med 2–1. Men Jani Lyyski, som spelade från start, tvingades lämna planen med en bristning i baklåret några minuter innan slutsignalen. Nu kan han bli borta ända fram till mitten av juli.
DIF vann borta mot AIK på Råsunda stadion under söndagen med 2–1. DIF:s mål stod Joel Perovuo och inhopparen Johan Oremo för och vid slutsignalen var det förstås glädjescener i laget.
Men bara några minuter tidigare tvingades ålänningen Jani Lyyski lämna planen med en bristning i baksidan av låret.
– Jag sträckte ut benet efter bollen och då högg det till. Det finns egentligen inte så mycket mer att tillägga innan en expert har tittat på låret och efter att det har magnetröntgats senare i veckan. Men jag skulle tro att jag är tillbaka först efter VM-uppehållet (17 juli, reds anm.), säger Lyyski till Nya Åland.


Aldrig skadad
Jani Lyyski har fram tills i dag lyckats hålla sig så gott som helt skadefri i sin karriär. Att skadeavbräcket kommer just nu tycker han är lite oturligt eftersom både DIF och han själv har en form som pekar uppåt.
– Det är så klart tråkigt för jag har spelat två riktigt bra matcher i rad. Jag har aldrig haft ett skadeuppehåll tidigare utan har alltid tränat stenhårt även när det inte har varit säsong. Men man måste räkna med att någon gång kommer en skada, så är det i fotbollen. Antingen gräver man ner sig, eller så gör man som jag tänker göra –komma igen ännu starkare än förut, säger Lyyski.
Trots att han troligtvis kommer att missa alla omgångar fram till dess att VM drar i gång om sex veckor, är Lyyski glad att han och hans lagkamrater lyckades vinna matchen mot AIK inför drygt 21.000 personer på läktaren. Och segern var faktiskt DIF:s första mot AIK sedan 2007.
– Det var en riktigt bra match och en helt fantastiskt upplevelse, så även om jag skadade mig så känns det ändå bra just nu, säger han.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax