DELA

Lyyski och Mattsson:”Flera av dem platsar i IFK”

FOTBOLL. Flera av testspelarna i IFK Mariehamn kan bli erbjudna kontrakt.
Det anser både tränare Pekka Lyyski och klubbdirektör Peter Mattsson efter vad de såg spelarna prestera på internmatchen som spelades i Jomala i går.
Men något kontrakt den här veckan tror Mattsson inte blir aktuellt.
– Till att börja med var det stundtals strålande fotboll och då fattades det ändå spelare som (Wilhelm) Ingves och Johan (Carlsson). Sen ju längre in matchen det gick desto tröttare blev de. Men generellt var det jag såg positivt och jag tycker inte att bara en utan flera av dem platsar i IFK. De håller absolut liganivå.
Så säger IFK:s tränare Pekka Lyyski om testspelarna Tomiwa Ogunsola, Daniel Nordström, Etchu Tabe, Anders Qvist och Pasi Karppinen efter internmatchen på Jomala konstgräs i går eftermiddag.


Hitta komplement
Men Lyyski vill inte desto närmare gå in på vilka som i så fall kan bli aktuella för IFK den här säsongen, men lyfter några egenskaper han uppskattade.
– Vi måste nu titta på vilka som kan komplettera Kenneth (Gustavsson), Mate (Dujilo) och Dima (Voloshyn). Jag tycker att testspelarna har olika egenskaper som är bra. Qvist till exempel är tekniskt skicklig, Tabe är tuffare och Pasi är mer defensiv i sitt spel än de andra, säger Lyyski.
Han får medhåll av klubbdirektören Peter Mattsson.
– Jag tycker fortfarande att alla provspelarna som är här just nu är intressanta och det ingen som har fallit utanför ramarna, säger han.


Väntar med kontrakt
Men om det blir aktuellt att erbjuda någon av dem kontrakt, och kanske redan nu i veckan, tror Mattsson är för tidigt att avgöra.
– Jag ska sätta mig ner med Pekka och diskutera det här innan vi går vidare och gör något annat. Men jag tycker inte att vi behöver stressa det hela. Är det inte så att vi måste fatta ett snabbt beslut för att det finns intresse för någon av spelarna från annat håll, så blir det nog inget klart den här veckan, fortsätter Mattsson.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax