DELA

Lyckad folkracepremiär i solskenet

BILSPORT. Folkraceförarna hade premiär på banan i Vessingsboda i lördags. Solen sken, publiken njöt, dammet yrde och förarna fick äntligen köra igen.
– Det är riktigt roligt att det kom så mycket publik, vi kunde ha lite fler förare men några har tagit ett sabbatsår, säger folkracesektionens Åse Ask.

Motorljudet låg högt över Vessingsboda i lördags. Folkraceförarna hade fixat till bilarna inför premiären och totalt 31 ekipage, fördelat på 25 seniorer och sex juniorer, ställde sig på startlinjen.
När bilarna kom iväg i a-finalen var det inget snack om saken. Svensken Magnus Lund tog ledningen och höll den loppet igenom.
– Så här i efterhand gick det väl lite lättare än väntat i finalen. Man vill ju alltid vinna, men det vill väl alla, säger en glad segrare.
Lund försöker att komma till Åland så ofta det bara går och han kör tre-fyra tävlingar i Vessingsboda per säsong. Vinnaren berättar att bilen fungerade bra hela dagen och var nöjd med hela tävlingen.
– Det har varit tufft och schysst i alla race, precis som det ska vara, säger Lund.
Att det var tufft såg man på vinnarbilens passagerarsida som var rejält inbucklad. Men någon större notis om det tog inte Lund.
– Det är så det är i den här sporten, det smäller ibland men oftast är det schyssta tag.

Magnus Lund segrade i seniorklassen i den första deltävlingen, tvåa kom Jens Oskarsson och trea blev Bo-Erik Söderlund. I juniorklassen vann Robin Nylund före Morgan Lindroth och Tommy Öhlund. Nästa deltävling körs den 28 maj.

Läs mer om folkracepremiären i måndagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax

Foto: Stefan Öhberg

stefan.ohberg@nyan.ax