DELA

Beachvolleykoncept hoppas locka fler spelare

Ett nytt beachvolleykoncept ska locka fler att spela volleyboll året om. Det hoppas JIK Volley som ordnade en beachvolleydag vid Mariebad i lördags. Trots hettan var stämningen på topp.

Det var JIK Volley som ordnade Beachvolleydag i helgen. På lördagen samlades spelare och publik för att ta del av en uppvisningsmatch.

– Det ordnades en match för herrarna och en för damerna, säger JIK Volleys huvudtränare Aldis Jaundzeikars.

I damernas match spelade Stina Lindstam och Anna Lindqvist samt Melina Mangs och Joanna Carlson. I herrarnas match spelade Aldis Jaundzeikars och Verneri Vetriö samt Jacob och Edvin Nordlund.

Alla spelare i lördagens matcher har deltagit i fjolårets beachvolleyturnering i Ö-spelen på Gibraltar. Jaundzeikars anser att spelarna i lördagens matcher är Ålands bästa. Förutom matcher fanns även andra aktiviteter under evenemanget.

– Vi hade tävlingar för publiken, i vilka man kunde vinna fina priser, säger han.

Vattna banan före match

Jaundzeikars säger att lördagens koncept var nytt. Det är länge sedan ett beachvolleyevenemang har anordnats på Åland.

– Förut fanns ett beachvolleyevenemang som hette Paf Open, säger han.

Paf Open ordnades senast år 2012.

I lördags spelade damerna sin match klockan 15 medan herrarna hade sin kvart före fem. Sanden på planen var mycket varm under hela evenemanget, vilket arrangörerna tog i beaktande.

– Under evenemanget var vädret mycket soligt och varmt. Banan vattnades före damernas match, säger Janudzeikars.

Stort intresse för beachvolley

Under de tre åren som Aldis Jaundzeikars har bott på Åland har inget beachvolleyevenemang ordnats, förrän nu. Han anser att sporten kan få ett uppsving framöver.

– Jag tycker att unga personer har visat ett stort intresse för beachvolley, säger han.

Med evenemang som lördagens kan volleybollen locka till sig deltagare även på sommaren. Tidigare har verksamheten varit igång endast under hösten, vintern och våren.

– Tanken är att volleybollen ska kunna spelas året runt, säger Janudzeikars.