DELA
Foto: Thomas Lindström

Lindström hemma från VM

SEGLING. Det blev inte den placering som Thomas Lindström hade hoppats på i VM i laser. Trots det är han nöjd med sin prestation. – Det var en ny erfarenhet för mig. Nu vet jag var som krävs till nästa gång.

Under två veckor har åländska Thomas Lindström befunnit sig i Gdynia, Polen för att segla U21-VM i laser. Under sin första vecka deltog han i ett träningsläger och sen pågick själva tävlingarna under sex dagar. Totalt blev det en 129:e plats av 138 – inte det resultat som Lindström hade hoppats på men han är ändå nöjd med veckan.

– Det gick ju inte riktigt lysande om man tänker resultatmässigt men prestationsmässigt måste jag ändå säga att jag är nöjd.

– Man kan inte riktigt se det som en riktig tävling när man kommer som så ung till sin första VM-segling. De äldsta var tre år äldre än jag och hade betydligt mer erfarenhet av så här stora tävlingar.

17-åriga Lindström säger att det är erfarenheten han framför allt tar med sig.

– Jag hade väl förväntat mig att landa i mitten någonstans men samtidigt hade jag ju ingen aning om motståndet. Det här var en ny erfarenhet för mig. Nu vet jag vad som krävs till nästa gång.

Hur var det annars att segla i en så här stor tävling?

– Jag hade kul. Självklart är det häftigt att veta att jag seglat VM med de allra bästa från hela världen men det är inte något man riktigt tänker på när man är mitt i det.

Hur var vindarna under veckan?

– Första dagen hade vi medelvind men andra och tredje dagen blåste det riktigt hård vind med upp mot fyra meter höga vågor. Sen lugnade det ner sig lite.

– Tanken var att vi skulle segla de sista racen på fredag men det regnade så mycket att det inte blev någon segling alls den dagen.

Liga och FM

Här näst väntar semifinal i finska seglingsligan. Lindström deltar i den andra semifinalen som går av stapeln i Helsingfors i helgen. Den första semifinalen seglades i Mariehamn för två veckoslut sen.

– Helgen efter det så seglar jag FM i laser i Helsingfors. Sen blir det nog mestadels bara träning resten av säsongen.

– Jag kommer absolut att fortsätta satsa.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp